Sunday, July 27, 2008

Kehidupan Penganggur....

Sekarang baru aku rasa camne la rasanye jadi seorang penganggur. Best tapi cepat bosan. Hehehe... Kena cepat2 cari keje nih. Kalau x boleh biol kepala otak nih. Ape plan aku lepas ni???

1'st aku nak betulkan resume. Surf cari peluang keje dah mmg dah buat. Cuma resume jer x update. Kalau boleh aku nak cari dulu kat Terengganu ni. Kalau xde rezeki jugak...baru aku start cari luar dari Terengganu. Peluang keje setakat ni mmg banyak kat Johor...KL...Penang. Tp aku pikir lak pasal kos. Yg ni kena ambik kira jgk. Xleh main rembat jer. Hehehe.... Memilih...

2'nd step aku lepas settle resume...aku nak register website sendiri. Ade projek sket ngan website nih. Lepas tu baru aku nak betul2 aktif cari keje. Lagipun pertengahan tahun ni mmg susah sikit peluang keje. Biase nye hujung tahun ngan awal tahun banyak peluang keje.

Lastly..tawakkal dan berdoa. Insya allah kalau rezeki aku kat Terengganu ni...kat cni la aku nak menetap. Amin....

2 comments:

Mohd Kamal said...

dulu aku pun mcm ni gak. Sedar2 dah setahun aku nganggur. Nasihat kat kau, sambil2 ko sipakan website ko, ko submit jer resume ko.

Soulfree said...

Hehehe...thanks kamal for ur advices. Aku dah submit dah resume kat mane2 job site.

Template by - Abdul Munir - 2008