Sunday, March 22, 2009

To All My Fellow Blogger

Huhuhu... So sowi pasal lama sgt xde sebarang cite. Bukan ape...cuma agak bz ngn keje + xde idea. Sebut pasal keje...aku nk cite panjang2 pn x larat sgt. Nk tau aku keje sbg ape? Hurm...aku sendiri pn x pasti aku keje sbg ape. Bile pikir2 balik psl keje aku nih...mmg byk keje pn. Bahagian maklumat...IT...ICT...site...account...human resource & assistant bos. Kelam kabut aku nye keje. Xde bidang yg khusus utk keje aku nih. Semua kena wat ler.

Nape leh jadi camtu? Sebab nye ni company baru nak naik. So kurang la staff. Cuma baru2 ni ade 2 org staff baru masuk. Aku yg kena training die orang semua. Aku rasa seronok pn ade ngan keje aku ni. Tp yg paling best nye aku boleh masuk anytime aku rasa nak masuk ofis. Kadang2 kul 2 baru aku masuk ofis. Tp balik ofis tu mmg aku la yg paling last. Keje aku lak sampai ke malam di buatnye.

Target aku dlm company nih...hurm... Yg first nye aku nk established btol2 nama company nih. Rekod keje mesti la nk yg terbaik. Bab gaji tu aku x kesah sgt tp xde la rendah sgt or tinggi sgt. Basic gaji bos nk kasi RM1000 x termasuk komisen dr projek2 yg aku jaga. Kire ok la nk idop kt Terengganu nih. 2'nd target...aku nak gain experience dlm hal2 management. Nanti boleh la aku guna nama company n experience yg aku dapat dr keje kt company tu.

Dah sebulan dh aku keje kt company nih. Bos aku pon ok. X lokek bab duit. Terlebih pemurah aku nengok nye. Dlm diam aku kena jaga jgk income company ni. Lgpun bos aku sendiri mintak aku tgk2 kn aliran duit dlm company. Setiap duit yg kuar aku kena catat la. So nanti boleh la aku kire profit n blanje company nih. Kadang2 tu mai jgk pening kepala aku. Mane x nye...aku mane la blajor bab account ni. Bab programming...bab system...bab website..or anything related to IT boleh la aku buat. Huhuhu...

Udah le tu aku nye bebel. Laen kali lak kalau aku ade masa free aku wat posting lg. Nak sambung keje aku key in data n proses maklumat lak. Boleh naik pitam aku dok pilih2 gambor yg banyak gile nih...

Adios my fren....

3 comments:

iEn said...

uyoo keje Programmer ker neh?? hehe :D

Soulfree said...

Hoho...jauh api dr ayam panggang tuh. Hehe...xde kaitan pun ngn programming. Senang camtu. Aku dh boring ngadap coding. Hehehe...

Mohd Kamal said...

huiyooo.. multi tasking!! dasat le lu bro. klu maju company ni, untung le ko. All The Best To U la bro!!

Template by - Abdul Munir - 2008