Saturday, January 10, 2009

Yesterday Story

Semalam (Jumaat, 10th January 2008)...ade story cikit nak bgtau. Yg ni pasal diri aku yg x kenal orang. Hahaha...

Semalam ade orang mai lunch kat umah jiran depan umah aku. X sangka pulak uper nye orang tu ialah seorang Menteri. Lepas die org balik baru aku tau sape. Mule2 nye aku dpt tau org tu ayah Dafi. Dafi pon aku x kenal inikan ayah die. Buta hiburan ckit aku nih. Hehehe... Pagi tu aku ditugaskan bakar ikan. Bakar biase2 jer. 2 jenis ikan jer...ikan selayang ngan ikan kembong. Jenuh jgk nak bakar woo. Manyak sangat.


Tengah hari tu p la semayang Jumaat kat masjid kampong aku. Jadualnye lepas semayang Jumaat la wat makan² tu. Balik jer semayang tu aku p la umah jiran aku. Tolong mane yg patut. Dah siap² tu aku tunggu ape lagik..teros makan la. Tp aku makan kat dapor umah jiran aku jer. Tgh sedap² makan tu sampai la group die org nih. Ramai jgk la. Lebih kurang dalam 30 orang camtu la. Masa kat dapur ni la...jiran2 cakap ayah Dafi. Dlm kepala aku...lantak la sape pon. Bukan aku kenal pon. Hahaha...kerek kan aku nih. Time tu yg aku tau nye nak penohkan perot woo. Laporrrr. Kena lak lauk fevret aku. Ikan singgan + budu + ulam². Ini pon dh cukup. Kire cam org selalu kata la..."mak mertua lalu belakang pon x layan beb". Hahaha....

Dah siap makan aku blah la. Lepak kat umah lak. Lepak kat umah tu aku tanye abah aku sape yg mai tuh. Bapak aku cakap la itu Menteri Belia & Sukan. Terkejut berok aku. Hahaha...itu la. Buta menteri btol aku nih. Dah selesai majlis tuh...baru aku p balik umah jiran aku. Tolong ngemas² lak. Time tu baru la aku tengok btol2 muke Menteri tuh. Patut la aku rasa cam pernah tengok tp xtau sape. X sempat lak nak bergambar ngan Menteri nih. Kalau x boleh la masok dlm blog aku nih. Wat modal pelaris blog. Hahaha... Adik bongsu aku sempat amik autograf dari beliau. Ade aku attach kat bawah nih. Pengajaran buat aku...itulah...jangan sombong n jadi katak bawah gelas. Ngeh ngeh ngeh....

Photobucket

3 comments:

PM said...

thank coz mendaftar di forum MalayaOnline

[S]itie [B]Um [B]Um said...

dafi xde ke?

Soulfree said...

Dafi xde lak mai.

Template by - Abdul Munir - 2008