Monday, November 10, 2008

Back With A Vengeance

Ngaaa... Tensen betul. Genap seminggu tenet aku problem. Minggu lepas lg aku wat report...x mai baiki jugak Telekom nih. Asal line tepon problem jer...mesti tenet aku jadi gile. Ni pun x ok lg nih. Aku test tepon umah aku...ade munyik bising jer dlm talian. Biase nye kalau bunyik camtu...mesti kotak tepon kat tiang tepon luar umah aku masuk air.

Seminggu jugak la aku xleh sgt nak bukak blog aku. Nak sufr blog kawan2 pun jadi lembab semacam jer. Wat aku naik hangin ade la. Pagi ni aku nak call Telekom tu tanye status report aku. Kalau die cakap on going lagi...memang berguni la aku sound. Ape nye keje ni sampai seminggu lebih xleh mai baiki lagi line tepon. Bukannye aku x bayar bil tepon or bil tenet aku pun. Cukup bulan aku bayar la. Eh...silap...abah aku yg bayarkan. Hehehe... Aku mane la ade duit sendiri lagi nak bayar semua2 tu. Ngeh ngeh ngeh...

Ape2 pun tunggu aje la respon Telekom hari nih.

PS: Saje je bagi tajuk camtu. Xde idea nak kasi tajuk ape.

5 comments:

Tirana said...

Ha'a betul la TM ni...lembab..kita buat report bukannya diorang nak bertindak serta merta..tunggu berminggu-minggu baru nak datang check.. Tu pun dah puas menyalak baru datang... Kita bayar tiap bulan untuk dapatkan service yang baik.. Kalau kita tak bayar tu satu hal jugak..tapi kalau kita lambat sikit aje bayar , terus potong line...geram betul..

Soulfree said...

Ayark...marah betul akak yer. Sabor²... Hehehe...sy pn mmg marah jgk kena camtu. Ni 1'st time la kena sampai seminggu. Biasenye antara 3-4 hari dh settle.

Baru td lepas call TM. Die cakap port kat area sy ni problem. Dalam proses baiki. Operator pn x berani nk bagi jaminan pasal kes ni terpulang pd technician die org.

Mohd Kamal said...

mcm tu plak.. kena tgk technician plak!! ni dh kire servis yg x baguih. sepatut nye diorang kena respon cepat. paling lewat 2-3 hari lepas trima aduan.

Soulfree said...

Yups...betul tu bro. Sepatutnye prob ni settle dlm masa 3-4 hari. Ni dah masuk seminggu lebih da.

Petang td tecnician TM ade call. Elok lak line umah. Ni malam ni wat hal balik. Tenet pun wat hal balik la. Hangin tu mmg hangin la.

Mohd Kamal said...

COBAANNN..!! jgn memare sgt.

Template by - Abdul Munir - 2008