Tuesday, November 25, 2008

On Leave

Genap seminggu aku x wat posting kt cni. Bukan ape...saje nak rehat + nak habiskan masa ngan member2 yang balik cuti. Yerla...bukan senang nak jumpe kawan2 aku neh. Cuti sekolah jer baru dapat jumpe. Ngajor kat Johor + keje kat Johor. Dalam geng2 satu sekolah rendah aku nih...tinggal aku sorang jer yg masih lagi stay kat kampung. Ok jugak tuh... Time aku study luar dr Terengganu nih...die orang yg stay kat Kampung. Kire tukar turn la nih.

Mayb aku akan on leave lagi seminggu kot untuk blog nih. Nak wat posting siang hari...aku tgh syok2 tdo. Malam lak aku kuar minum2 ngan geng2 aku yg nih. Malam ni jer tergerak hati nak wat posting.

Aku cuma nak ngomel jer cikit. Pasal gejala cubaan bunuh diri kat negeri aku yg tersayang nih. Xkan la kerana naik taraf jadi "BANDARAYA"...pemikiran lak jadi makin singkat. Malu jugak aku ngan orang2 yg cuba bunuh diri tuh. Dalam masa x sampai seminggu pun dah ade 2 kes cubaan bunuh diri. Ini memang kompem la sabit kesalahan. Maksimum penjara 10 tahun.

Komen aku pasal mereka2 nih...hurm. Ntah la... Xtau nak cakap ape. Tp kalau dah start aku cakap memang panjang la jadi nyer. Bagi aku mereka ni masih kurang pegangan. Terlalu ikutkan emosi. Yg x best nye ade dalam paper yg aku baca tu... Ade ke patut die cakap kes yg pertama tu menjadi inspirasi kepada kes yg ke-2 nih. Memang x patut la akhbar nih. Selalu jer wat spekulasi ikut suka hati *** ***** die yer taruk ayat. Nak kasi berita die tuh sedap di baca la kot.

Media lak 1 hal...nak gov kasi kebebasan kepada media tp ade dalam kalangan media tuh yg main ikut sedap pengarang die nye nak wat spekulasi/ngayat. Nak2 tajuk berita die. Sebab tu la byk sgt timbul salah faham. Kalau diberi betis nak peha lak. Gitu la pendapat aku pasal pihak media nih. Bukan nak kondem cuma nak luahkan rasa hati ni jerk. Hehehe...

Biarlah nak menyampaikan berita/maklumat tu dengan penuh rasa tanggungjawab n kesedaran. Jangan main ikut sedap taip keyboard jer.

Hahaha... Kan jadi panjang tu aku membebel. Dari 1 perkara sangkut la kat perkara lain. Pastu sangkut lagi... Hahahaha... Laen kali lak aku wat posting. Nak tdo lak....

8 comments:

Tirana said...

Seronok pulak baca bebelan soulfree ni..Bebelan yang ada asas bukan bebelan kosong.. kenapa tak sambung? mengantuk ek?

Soulfree said...

Huhuhu... Iyer akak. Ngantok. Ngantok sangat2 + letih.

Mohd Kamal said...

nyaris² kt trg ada superwoman..
yg paling best 'super kemban'

Soulfree said...

U r right bro. Itu lah orang ganu sekarang. Huhuhu... Cedih2...

iEn said...

bunuh diri dah busan.. pehni nak bunuh orang plak ngeh2

Soulfree said...

Berani ke bunuh owang? Hahaha...
Nak semelih lembu blum tentu berani.

Mohd Kamal said...

ada tag utk mung...
jawab jgn x jawab..2x!!

Soulfree said...

Ayark... Bab tag ni yg lomah neh.

Template by - Abdul Munir - 2008