Tuesday, October 21, 2008

1'st Official Jobs Apply

Hari ni 1'st time aku apply keje secara rasmi. Yg sebelum2 ni tu kire x rasmi. Untuk yang 1'st time ni aku apply kat negeri aku jer. Hajatnye nk keje n stay Terengganu jer. Lebih spesific lagi...Kuala Terengganu. Aku apply kat UDM. Peluang utk lepas saringan die tuh...rasa2 nye 50-50. Kalau lepas saringan ni baru la die panggil temuduga. Nak kata berharap sangat tu xde la. Tapi still berharap jgk.

Aku pn x brape yakin jgk ngan organisasi/badan kerajaan negeri maupun IPTA yg negeri nye cam UDM ni. Bukan x yakin pasal ape...kadang2 die org ni iklan jer lebih2. Tapi dh siap ade orang masuk keje dah pon. Pernah jadi kes camni pn. Die iklan 5 jawatan kosong...tp 4 jawatan tu dah ade orang masuk n start keje dh pn. Nak kata ape lg? Dh kite ni orang yg x dikenali. Pendek cite ikan bilis la. Hehehe...

This will b my 1'st official job apply. Selepas ni aku nak cuba apply lain lak. Yang penting usaha. Selebihnya tawakkal.

4 comments:

Tirana said...

Saya do'akan soulfree cepat dapat kerja jadi tak la boring lagi ye.. hehehe..Berusaha, berdo'a dan bertawakkal, insyaAllah satu hari nanti pasti dapat kerja..Jangan putus asa..

Soulfree said...

Thanks Tirana. Semoga doa Tirana tu termakbul hendaknye. Aminnn....

etomyam said...

semoga berjaya, jadi lecturer ke bang?

Soulfree said...

Tq eTomYam...
Lecturer tu xde la. Xkan la dgnn kelulusan degree ni boleh masuk jadi lecturer. Hehehe... Apply yg biase jer. Kire jawatan kt ofis.

Template by - Abdul Munir - 2008