Wednesday, October 29, 2008

Yahoo Messenger Hoaxes

Hari ni aku dapat msg dr list dalamYM aku. Kat bawah ni aku paste kan aje.

"Yahoo is shutting down on November 17th. They want to get rid of free messenger. If you delete this and don't pass it on, your name will be deleted. A lot of people have already been deleted. Right click on the group name of your buddylist and click, Send Instant Message to All in Group.. This is Yahoo President Anna Rubenecia, I am sorry to announce that Yahoo has reached its maximum number of accounts two million. If you would like to keep your account for free send this to everyone on your list. This way we can know which accounts are being used and which accounts we can delete. Send this within 8 days and your account will remain free"

Itu salah satu nye. Ade lagi satu tp yang ni dah lama la.

"if chintan1231in@yahoo.co.in adds you don't accept it. It's a virus. Tell everyone on ur bulletin because if somebody on ur list adds them, u get the virus too. Tell everyone on your list not to open anything from chintan. It is a hard drive killer and a very horrible virus. Pass this letter to everyone on your buddy list. Right click on the group name of your buddy list and click Send Message to All ...I received this message from a friend in 321 chat .."

Ntah ape2 ntah. Orang kite selalu jer mudah percaya mende2 alah nih. Cepat cepat jer send kat member2...email kat member2... Semua tu just mainan + keje mengong + suke². Aku pun pelik ngan orang kite ni. Orang luar Malaysia pun ade jugak macam orang kita. Tapi xde la mudah macam kite. Kadang2 tu gelak la jugak ngan mende2 tu semua. Mayb pasal kurang pendedahan kot pasal tu ramai mudah percaya semua tuh.

Kalau nak tengok contoh2 msg or email cam kat atas tu...korang leh masuk web nih :
- http://www.doshelp.com/scams-fraud/Instant-messenger-hoaxes.htm

Harap2 korang xde la buat mende2 macam tu or terpengaruh ngan email/msg yang karut2 tu.

3 comments:

iEn said...

teman mmg xcaye langsung.. kalau betul pon mesti dah terpampang kat mana2 berita haha!

Tirana said...

Saya pun pernah dapat dulu dan tadi pun saya dapat jugak. Yang lama dulu saya deleted aje..tak pulak jadi apa2 pun so yang tadi pun saya delete aje..Malasla nak forward..buang masa..

Soulfree said...

Elok la tu. Ramai sangat yg mudah terpengaruh. Baik dalam email...friendster...myspace...tagged..n sewaktu dengan nye...mesti ade la member2 yg send kn benda2 alah tu. Dah naik letih cakap semua tu karut...tp die org still hantar jgk. Xtau la nak cakap ape lagi. Masing2 dah besau panjang.
Hehehe

Template by - Abdul Munir - 2008